Quantcast
Channel: Livs Lyst
Viewing all 701 articles
Browse latest View live

countrysidetips 4: dufter med tilbehør

$
0
0
Alle foto: Liv Sandvik Jakobsen. Motiv fra en tidligere reportasje i et lånt kjøkken
TIPS FOR LANDLIGE KJØKKEN del fire
Et landlig kjøkken trenger gode dufter... og litt tilbehør.

Så klart hører bakst og spiselige ting hjemme på et kjøkken. Så klart for det er rommet vi lager oss mat i og hva er vel bedre enn når duften av nybakt kommer fra dette rommet og fyller hele huset? Jeg får i alle fall minner fra en god barndom. Jeg kom hjem fra skolen og jeg skjønte allerede ute i gårdstunet at det vanket ferske boller rett på innsiden! 

Men baksteutstyret har så klart også noe å si. Syns jeg. Gammel redskap i tre og stål grenser til vakkert. Vakre hjelpemidler. Og håndklærne du legger over nybaksten. Jeg syns det er litt ekstra stas om de er i lin. Denne i blått og hvitt er fra Himla. 
(Ps! Ser dere brødboksen? Det er en ny en. Kopi av den gamle fra 50-tallet.)

motiv fra vinduskarmen i vårt kjøkken

I en fil-de-fer-kurv ligger alltid eggene oppbevart her i huset. Kjedelig å ha dem liggende i kartongen i kjøleskapet. De tåler jo romtemperatur og er superfin kjøkkendekor. "Hvordan holder du orden på utløpsdato da?" undrer noen kanskje. Da gjelder det bare å bake og steke jevnt da vet dere ;O) Jeg kan kun huske èn gang at et egg var dårlig. Det har ligget mange egg i kurven siden det...

motiv fra spisekroken i vårt kjøkken
En annen koselig stemningsskaper på kjøkkenet er blomstene sesongene har å by på. Det kan være alt fra en liten grøftekantblomst i et egg-glass til en stor og frodig bukett kjøpt i butikken. Jeg for min del liker best det enkle. "Simple kitchen living" kunne vi ha kaldt om vi måtte navngi det på engelsk ;O) En enkel og sjarmerende gammel form i porselen har fått være tilholdssted for en gjeng småløker. I ring står de og det er all bordpryden det gamle lefsebordet til Bestemor har - i tillegg til 50-talls duken da. Som jeg også er svak for. 50-talls dukene. De finnes i mange herlige pastellfarger og man finner dem  på loppemarkeder og i bruktbutikker. Er det vanskelig å finne originale, har Nyblom Kollén skjønne duker med sterk inspirasjon fra de gamle. 

motiv fra benken i vårt kjøkken
Den gamle muggen passer perfekt til buketten med avskårne hyacinter. Jeg har ikke mange ordentlige blomstervaser, men bruker det jeg har. Og står blomstene på kjøkkenet, er det koselig å plante dem rett i noe som hører dette rommet til. Muggen er et loppisfunn og jeg tror ikke det skulle være vanskelig å få tak i lignende brukt.

countrysidetips fem: røff kvalitet

$
0
0
Alle foto: Liv Sandvik Jakkobsen. Alle motiv denne gang er hentet fra Eldhuset (tidligere reportasje)
Den som har et slikt vidunder på kjøkkenet kan jo virkelig kalle seg eieren av et landlig kjøkken. Er det ikke selve ursymbolet på det? Det er ikke alle forunt å hverken ha tilgang på en slik eller plass til en, men la oss i alle fall nyte synet av denne littegrann. Drøm drøm...

Men på ovnen står i alle fall noe som ikke er like plasskrevende og som passer inn på et landlig kjøkken. Nemlig den gamle kaffekjelen og den nye fine vannkokeren som piper så fint når vannet er ferdig. Hjemme hos oss koker vi også kaffe i en gammel Høyang-kjele og det er noe godt og stemningsfullt med det.

Å kjøpe kvalitet er ikke dumt. Ja, så koster det kanskje litt ekstra, men det holder kanskje desto lenger også? I alle fall er sopesettet i tre veldig fint i dette miljøet. 

Vi har vært innom skjærefjøler tidligere i denne serien. Her ser dere enda en utgave. En tykk og røff av tre. Jeg liker så godt at den er så enkel i formen. Ikke noe dill og ikke noe dall. Firkantet, god kvalitet og ferdig med det :O)

nå skjer det mye spennende!

$
0
0
Foto: NRK-journalist Britt Boyesen
 Du verden, nå skjer det mye spennende rundt den store Koftejakten altså! 

I dag pratet jeg på NRK P1 (radio-Telemark) om Koftejakten vår og litt senere i dag intervjues jeg på en radio-kanal til. Ryktene har spredd seg og det er tydelig og overveldende interesse for gamle kofter og oppskrifter. Så moro!

Hva er Koftejakten? 
La meg ta kortversjonen for de som er nye i forhold til dette temaet:

1* Det hele startet med mine kofter som innimellom dukket opp på bildene fra vårt hjem her på Livs Lyst.
2* Interessen begynte å våkne. Visste jeg hva koftene het? Hadde jeg oppskrift?
3* Jeg ante ikke jeg... og spurte dere og jeg skal love at jeg fikk svar! Koftejakten var i gang.
4* Mailer regelrett sprutet inn i mailboksen her. Oppskrifter. Bilder av kofter. Spørsmål...
5* Så laget vi reportasje i Lev Landlig og folk fikk sende inn sine koftefavoritter. Det var så mange fine!
6* TA (Telemarks Avisa) tok tak i jakten og laget en fin sak
7* Koftegruppa på facebook oppstod (i regi av Tone og Gitte) og har nå tusenvis av medlemmer!!
8* Vi slo likegodt sammen facebookgruppen med den store Koftejakten og nå jakter vi felles.
(Dette skal jeg informere litt mer om senere.)
9* Koftejakten er har nå en egen liten samling på instagram. Er du der og har bilder av kofter, oppskrifter eller påbegynte prosjekter, så tagg det med #denstorekoftejakten. Så ses vi der!

Og i dag: 

10* NRK P1 (radio Telemark) intervjuet meg om Koftejakten vår og hele saken kan du lytte til HER.
(Trykk på "jakter på gamle kofter")

Og jeg kan fortelle dere at det er mer på trappene ;O)

Tenk at noen enkel kofter kunne føre til slik interesse. Jeg sier det igjen: Dette er kjempe moro og TUUUUSEN TAKK til alle dere som bidrar. Jeg føler det er deres kunnskap og jakt. Jeg bare administrer jeg ;O)

Foto: NRK-journalist Britt Boyesen
NRK-journalisten laget også en liten sak skriftlig. Den kan du finne HER.

*STJERNERUTER*

$
0
0

Etter gårdsdagens røsj, må vi jo nesten feire med å legge ut en ny kofteoppskrift!

Jeg må bare først fortelle at innslaget NRK Telemark laget ble også sendt på NRK Sørlandet. Dessuten ble jeg på direkten intervjuet på en lokal Østfoldsending i går også. Alt handlet så klart om Koftejakten!

Men: Denne skjønne koften i en herlig blåfarge med "stjernefnugg" skal også få være med i den store Koftejakten. Den var tidligere med i en reportasje i Lev Landlig og i det nyeste bladet blir navn og oppskrift etterlyst av en leser. Den har ligget her i arkivet og med god hjelp fra flinke lesere, kan jeg nå med glede meddele til denne leseren og andre interesserte at oppskriften - den skal dere få!
_________________________________________________________________________________
*Stjerneruter*
Oppskriften er fra Sandnes Garn. Nummer K250:



_________________________________________________________________________________

bytte knapper

$
0
0
Det er ikke så mye som skal til .

For det første er jeg utrolig glad i strikkeplagg til babyen vår og siden han er et vinterbarn, passer jo det perfekt. For hva er vel mer behagelig og varmere å ha på seg enn ull? Jeg liker spesielt fargetonene på bildet. Sammmen med blått, grått og mørkere brunt. Det er stort sett disse fargene jeg kler han med. 
(Dere har jo sett noen av kles-kombinasjonene tidligere. Ligger under LIVS TEGN og BABY oppe i menylinjen.)

Når jeg nå av og til dropper innom en bruktbutikk, er det langt mer spennende å rote litt i tekstilavdelingen enn tidligere. Det hender nemlig at det dukker opp uimotståelige barneklær. På Fretex fant jeg blant annet denne skjønne og hjemmestrikkede genseren. Akkurat en modell som jeg hadde tenkt å strikke til han selv. Da sparte jeg meg den jobben. Alt jeg trengte å gjøre var å bytte noen knapper. Syns de hvite som allerede hang på var for jentete. Det er jo så mange fine knapper å få. Jeg kjøpte noen i "tre-imitasjon" denne gangen. 

Etter knappe-revolusjonen har vi brukt genseren mye. Den er så skjønn og passer perfekt til de andre klærne til Lille. I dette tilfellet en Lille Lam lue, en deilig bukse i økologisk bomull (fra byEldhuset) og hjemmestrikkede skjønne sokker fra en hyggelig Livs Lyst-leser!

forside

$
0
0
Da ble det forside igjen gitt. *moro* 
Forsidefoto: Liv Sandvik Jakobsen

I dette bladet har jeg med en sak om de gamle lyse fargene. De man finner i gamle hus. Bak 60-tallsplater og gammel gulnet tapet. Der finner man nemlig av en eller annen "merkelig grunn" som regel blått, gult eller grønt. De lyse nyansene. Jeg har gjort et lite dypdykk i fargenes historie og på 9 sider kan du snappe opp tips til møbler og interiør som kan males og ikke minst gir vi deg denne gangen en hel haug med fargekoder! 

Håper dette kan være noe du har glede av.

tips: sopebrett og kost

$
0
0
Om vinteren er sopebrettet og kosten mine beste venner. Vi har peisen midt i stuen og naturlig blir det sagmuggsøl fra vedfyringen. Det er både tungvindt og kjedelig å ta frem støvsugeren hver gang man har lagt i ovnen, disse små praktiske duppedittene egner seg særs bedre!

Og så klart kan jeg ikke ha plastikk-kost. Eller brett for den saks skyld! ;O) Kosten er i treverk, hårene på børsten er utrolig bløte og er supre å koste opp de små sagflisene med. Og en og annen hybelkanin blir også dratt med i dragsuget. Brettet er i stål, men har en liten gummikant på enden så det ligger så godt nede på gulvet og er lett å koste opp på. Og ikke minst er det fiiiint!

Kost og brett kjøpt hos byEldhuset.no

Småved og avkapp har vi gjemt i en gammel tine og den står hendig plassert rett ved peisen. 

God vedfyrt vinterdag til dere!
Her har det nemlig lavet ned i hele natt. Nå må jeg ut og måke så formiddagsgjesten min kan finne inngangsdøren.

der snøen laver ned

$
0
0
Jeg skal si det snør i Telemark om dagen altså. Til og med her nede i byen er det høøøye brøytekanter og det i vårt eget tun! Vi må nesten grave frem uteboden... Men jeg skal også legge til at den lille garasjen vår med utebod-tilbygget ser jammen litt koselig ut der det ligger badet i snø også. Jeg tror jeg liker det jeg. Ja - jeg liker det godt. Veldig godt! All denne snøen.

slik vi vil det skal bli...

$
0
0
Når man er fasinert av det gamle og tradisjonelle, må man ofte se seg tilbake. Det være seg å lese og høre gamle historier eller se på bilder. Og gamle bilder er genialt når man så godt man kan skal gjenopprette en bygning. Jeg har nevnt det tidligere her på Livs Lyst at vi var heldig å få besøk av noen koselige damer som bodde på gården vår tidligere. Med seg hadde de blant annet noen gamle bilder. Som jo forteller mer enn tusen ord.

I SORTHVITT-TIDEN: Det er artig å se hvordan huset og omgivelsene har endret seg. Av dette bildet får vi blant annet vite at inngangspartiet har trapp og tram i treverk. Den står på store steiner i hjørnene. Stakittgjerdet står på den vesle støttemuren og skiller dyrene fra den frodige og nødvendige frukthagen. Huset har to piper fordi huset har blitt påbygget en gang i tiden. Og så er det så artig å se jordene i bakgrunnen. Det var åpent og fint i bakkene på grunn av beitedyr og dyrket mark.

DA ALLE BILDER VAR GULNEDE: Det slitte stakittgjerdet er tatt bort. Dyrene på tunet er byttet ut med birøkterens kuber. Vi har fått fortalt at det ene rommet i huset dutftet honning. Der arbeidet ble gjort. På tunet står en brønn. Den gamle taksteinen av tegl er byttet ut med kjekke bølgeblekkplater. Det skulle vise seg å redde huset i mange år...

DA VI KOM: Mange hadde nok forstått oss om vi bestemte oss for å rive hele bygningen... Visst hadde bølgeblekktaket reddet huset fra å kolapse helt, men vi kjøpte en tømmerkoie uten tak. (Det var da revet av og en presenning holder ikke vind og snøvær ute...) Ribbet for innredning og gulver inne. Egentlig et skall, men et skall med original kledning, gamle munnblåste vindusglass og med nokså solide tømmerstokker. Skogen har krøpet nærmere og nærmere bygningene på tunet og det er ikke et så åpent landskap som det en gang var...

DA VI DRO - ETTER FØRSTE ARBEIDSSOMMEREN: Inngangspartiet er revet ned, men ikke revet bort. Det ligger til lagring og skal opp igjen når huset er rede for det. Nytt tak er på plass med gammel tegl. Tømmer er byttet ut, huset har fått nymuret grunnmur med de gamle steinene og dere som har fulgt med vet det meste om denne prosessen. 

Så må man altså rive ned for å kunne bygge opp og målet er at det skal bli som i "SORTHVITT-TIDEN" igjen. Da det hang nystrøkne gardiner i vinduspostene. Da glade barnehender plukket epler i frukthagen. Da det breket fra en og annen sau borte i lia. Da det røyk av pipene og lyttet man varlig kunne man høre menneskelatter på innsiden av de tykke og solide tømmerveggene. Det er slik vi vil det skal bli....

gryteskrubb

$
0
0
Jeg innrømmer å ha noen svakheter i livet ;O) og en av dem er helt klart svakheten for treredskaper. Eller skal jeg kalle det kjærlighet? Det høres jo mye bedre ut: Kjærlighet for treredskaper.

Jaja, uansett. Jeg har det med å ikke klare å gå forbi slike ting da og denne gryteskrubben har blitt en del av miljøet på vårt kjøkken. Jeg syns den var så fin! Og kanskje var den kjekk også?

En eller annen gang i tiden har jeg fått meg denne gamle zalo-flasken i glass. Slik var emballasjen en gang i tiden...! Skrubben passer til slike gamle ting og det er jo derfor jeg i bunn og grunn liker det så godt. Dette treverket. 

Og denne gangen var treverket nyttig også. Skrubben er god som gull den. Fin form til skrubbing av grytene og så så fin da gitt! Trenger ikke gjemme denne bort i en krok. Bra uttelling for å legge ned litt kjærlighet i ting altså ;O)

over det ganske land

$
0
0
Det er moro med denne Koftejakten altså! 

I dag byr jeg på et arkivbilde fra reportasjen jeg lagde om Lev Landlig-lesernes favorittkofter. Og jeg tror jammen at det er flere som har fått disse som favoritter. Blant annet koften helt til høyre vet jeg det er mange som har strikket. I disse fargene og i andre farger. Kjempe moro å se hvordan folk kreerer sine egne varianter ved å skifte farge, lage rundfelling eller få en gammel oppskrift mer innsvinget.

Jeg får fortsatt mange mailer og spørsmål angående kofter og oppskrifter - og kjære alle kofteinteresserte: fortsett med det! Om jeg ikke vet, sender jeg dere bare sporenstreks inn i Koftegruppa på facebook. En gruppe den store Koftejakten samarbeider med. Det er over 4700 medlemmer der nå og da kan dere jo bare tenke hvor mange kofter dere kan finne der! Og har dere et bilde av en kofte kan det være stor sjanse for at andre vet både navn og nummer. Koftejakten fortsetter også her på bloggen. Det vil bli lagt ut flere bilder av fine kofter med oppskrift fremover.

Ja det er moro med denne jakten. Den hadde sin spede begynnelse her på Livs Lyst. Noen ble interessert i koftene jeg hadde på meg på bilder jeg la ut. Så startet vi den store Koftejakten sammen og nå er interessen for gamle kofter spredd seg over det ganske land og inn i mediene! Moro. Moro!

***

Det skjer også flere spennende ting i farvannet av denne jakten. 
Følg med! Følg med!
Jeg informerer når tingen skrider frem.

urtehage i høyden

$
0
0
Arkivbilder fra reportasjen om Kristine og Svein sin hage på Øvreverket (Ulefoss-Telemark)
La oss midt i vintersesongen sette oss ned og planlegge sommerens urtehage:

Mange av oss kjenner til problemet med kombinasjonen hage og plagsomme snegler... I alle fall her på østlandet er de virkelig blitt en sann plage sommerstid. Flere av oss har kanskje mistet piffen på å rigge i stand en liten koselig kjøkkenhage på grunn av de saktegående krypene? Men etter en titt i bildearkivet mitt, fant jeg jammen råd for dette. Og ikke et hvilket som helst råd heller. Et skikkelig sjarmerende et!

Bygg urtehagen i høyden så klart!

Joda, tanken har jo kanskje slått meg før, men jeg har ikke sett for meg akkurat denne løsningen. For har du plass og tilgang på en gammel hestekjerre i hagen egner den seg perfekto til urtehagens blomsterpotter! Neida, de fleste har jo ikke tilgang på en stor hestekjerre, men det er jo helt sikkert andre finurligheter som også kan hjelpe urtene opp i høyden. Slipp fantasien løs!

Har du en gammel stige da? Eller har du hammer og spiker? En slik stige med liggende trappetrinn kan vel ikke være allverdens å få til? Kjempe koselig med urtepottene i stigende rekkefølge oppover i stigen og i alle fall har man da gjort jobben tyngre for de krypende.

Ja, vi slenger på en hane også. Klart at det er prikken over i`en i det grønne gress. For den som kan! Vi andre får enn så lenge drømme oss bort til trippene høns og varme egg til frokost. 

*sagavoll*

$
0
0
Koftejakten presenterer nok en kofte. Denne gangen i en litt klassisk stil kanskje? Vil tro at en blå og hvit kofte kan holde lenge. Koften på bildet er gjort litt om fra den originale oppskriften fra Sandnes Garn der både halsen og linningen er litt annerledes. Jeg syns denne er en både enkel og kjempe fin versjon.

Nok et eksempel på at folk gjør koftene til sine egne. Derfor er mangfollet både stort og fasinerende!
_________________________________________________________________________________
*Sagavoll*
Oppskrift:

_________________________________________________________________________________

44? æ`kke det for stort?

$
0
0
Koftejakten har jo fokus på gamle kofter. Det er moro det, men hva med størrelsene i de gamle oppskriftene? Når den originale oppskriften har størrelse 44 men jeg bruker vanligvis størrelse 38? Hvordan forholder jeg meg til det?

"Visste du at dagens størrelse 38 er datidens 44?"

Koftegruppa har utarbeidet et supert skjema for de strikkeglade og størrelsesforvirrede ;O)

Dame
40 er det samme som XS i dag Overvidde 86 cm
42 er det samme som S i dag Overvidde 92 cm
44 er det samme som M i dag Overvidde 96 cm
46 er det samme som L i dag Overvidde 102 cm
48 er det samme som XL i dag Overvidde 107 cm

Herre
48 er det samme som S i dag Overvidde 96 cm
50 er det samme som M i dag Overvidde 100 cm
52 er det samme som M/L i dag Overvidde 104 cm
54 er det samme som L i dag Overvidde 108 cm
56 er det samme som XL i dag Overvidde 119 cm

Husk at det også kommer an på garntype og strikkefasthet. Og om koften er romslig eller kroppsnær. 
Dette er i alle fall noe å jobbe ut i fra!

*Jærkofta*

$
0
0
Jærkoften har fått litt oppmerksomhet her på Livs Lyst tidligere, men da hadde vi ikke funnet den opprinnelige/originale oppskriften. Men gjett hva! Det har vi nå. Og den kan by på både maskeantall til dame, herre og barn! Og ikke bare det. Vi hadde jo en 80-talls-utgave også. Så i dette innlegget har du flere muligheter. Jærkofta har nydelige detaljer, så det er bare å finne frem strikkepinnene folkens.
_________________________________________________________________________________
*Jærkofta*
Original oppskrift:




_________________________________________________________________________________
*Jærkofte i "nyere" utgave*
Oppskrift:

_________________________________________________________________________________

snart ut med klesvasken

$
0
0

Her skinner sola, snøen smelter og det anger av vår. Det gikk opp for meg her om dagen. Det går mot vår igjen. Desidert favorittsesongen! Jeg er klar over at det fort kan komme et snøfall eller to eller tre til og jeg skal glede meg over det også jeg, men gleden over å være på "den riktige siden" av året er fantastisk. Kjenner at det er godt for hele kroppen og sinnet at det stadig blir lysere og jeg kan se frem til grønt gress og blomstrende frukttrær. Og det første jeg skal gjøre er å henge klesvasken til tørk ute! Hele vinteren må den henge inne og ofte i veien for andre ting. Men så fort det blir tørt i luften og fuglene synger er det ut med klesvasken. La den svaie i vinden noen timer og så ta den inn med deilig duft av frisk luft. Da syns jeg det ikke er noen jobb. Det er bare kos og i år skal det henge babytøy på snoren også!



planer med kjøkkenbordet

$
0
0
Jeg har noen planer med bordet på kjøkkenet vårt.
 Det gule jeg har arvet av Bestemor. 

Det har nemlig alltid vært et bakebord. Bestemor bakte verdens beste kling (lefser) på det. Det stod oppe i eldhuset. Like under vinduet slik at hun kunne se ut på kuene når de gresset der nede på jordet. Så fikk hun også godt arbeidslys og jeg tipper at det skapte hygge i huset og rundt arbeidet. Det er i alle fall slik jeg liker å tro det. At hun koste seg der ved det gule bakstebordet. 

Og nå har jeg altså noen planer...

Jeg vil nemlig også bruke det som bakstebord. Jeg har ikke med det første tenkt å sette i gang med kling. (Selv om jeg etterhvert har lyst å ta over den tradisjonen som nå har gått til Mamma. En dag bør jeg også lære å lage "verdens beste kling".) Men til saken: Bordet. Jeg vil bruke det til generell baking. Bordplaten blir en tilleggsplass til de andre kjøkkenbenkene. Så rommer det litt mer her inne. Men høyden blir da naturlig litt lav, så planen er å finne noen hjul å sette på. Så kan jeg dra bordet ut i kjøkkenet når jeg eller vi skal bake og trille det inn igjen og sette stolene inntil når vi vil bruke det som vanlig spisebord. Hjulene må være akkurat så store at vi fortsatt kan sitte godt ved bordet. Det er i utgangspunktet litt lavt, så jeg tror det vil gå fint!

I den anleding har jeg spandert å sette inn tre "kroker" til litt oppheng. Man må jo ha utstyret i nærheten når man skal bake. Så her henger kjøkkenhåndklær som kan legges over en bakebolle til heving og litt annet småtteri på de gamle og vridde spikerne. Bordplaten har vi faktisk lenge vurdert å bytte... Litt trist, for den er av "godt levet" tre. Men det er så store sprekker i mellom plankene at smulene faller ned i skuffene under... Bestemor hadde alltid en voksduk på bordet. Jeg kunne jo også vurdere det.

Jeg skal vise dere når jeg har funnet de rette hjulene!

babyklær på pinne

$
0
0
Det er jo nesten som kjærlighet på pinne disse barneklærne. Kjenner jeg nesten blir lita jente som leker med dokker igjen når jeg vasker og bretter de herlige stoffene som er formsydd til skjønne små babyer. Dresser, bukser, gensere og ikke minst de strikkede plaggene til Lille henger på rekke og rad. I haugetall. Vi har jo fått så mye fint og så må jeg innrømme at jeg fort kan få litt dilla. Må allerede nå prøve å begrense meg. Og så rekker jeg nesten ikke vaske tingene før han har vokst ut av dem... På den måten er det litt vanskelig å få oversikt over hva vi egentlig har. En del av klærne hans ligger plassert i skuffer, men det er så mye enklere å få oversikt over dem når de henger oppe på denne måten. Jeg ser mye raskere hva som kan kombineres og det er jo halve moroa. At det matcher. Så lenge jeg får bestemme morer jeg meg altså med å finne skjønne kombinasjoner i duse og matchende farger og mønstre. Dessuten henger klærne lett tilgjengelig når en liten kropp skal kles. Veldig praktisk med andre ord. Disse babyklærne på pinne!

Roholt

$
0
0
Utsikten fra gården vår er noe vi setter stor pris på. Den er så flott syns vi. Det lille tunet i den store naturen. Det blir så kontraster. Rett bak stabburstaket ser vi rett på Roholt. En flott topp som skifter farge hver eneste solnedgang. I sommer var vi helt overveldet over "showet" som utspant seg rett over de spisse åsene. Rosa og lilla. Hver eneste dag. Og hver eneste dag var himmelen annerledes enn dagen før. Roholt syntes å la seg begeistre av det hele selv også. Den spilte i alle fall rollen sin både stilig og vel i skyggen fra skyer og i de siste solstrålene. Vi må komme oss opp dit etterhvert. Det er fine turområder der oppe har vi fått høre. Og kanskje ser vi den lille gården vår fra andre siden? Det hadde vært stas. En litt omvendt effekt da. Tipper bygningene ville sett ut som små lekemodeller i kontrast til den høye toppen. Men de som vet bedre ville se at der er det plass til både mennesker, dyr, lek og latter.

stripet og hjemmestrikket

$
0
0
Må vise dere et lite prosjekt jeg har hatt på gang her. Det er jo så moro å strikke små plagg. Det går fort og de blir så skjønne syns jeg. Den stripete jakken har jeg akkurat festet tråder på. Den er foreløpig litt stor, men kan snart brukes kjenner jeg den lille voksende krabaten rett! 

Jeg har fulgt en oppskrift, men klarer liksom aldri å gjennomføre den helt og fullstendig. Så jakken til Lille ble stripet i bunn og bærestykket ble ensfarget. Ikke fordi jeg nødvendigvis skulle være så "himla kreativ", men heller - skal jeg innrømme - at jeg glemte å bytte til hvitt når jeg tok inn armene til raglandfellingen... På det punktet ble jeg nemlig så ivrig. Nå er jeg veldig fornøyd med det. Jakken ble søt den med treknapper på.

Til jakken ser jeg for meg å bruke ensfargede bukser. Som for eksempel den kremfargede i flanell på bildet øverst. Sko har Lille også til! Brune og tovede. Med blonder på. De blondene var jeg helt blind for da jeg kjøpte disse. Men det gjør ingenting heller. En guttebaby kan godt ha litt blonder her og der. Det er bare skjønt!

*Se mer av hva slags klær jeg gjerne kler vår baby i? Trykk LIVS TEGN og BABY oppe i menylinjen.
Viewing all 701 articles
Browse latest View live